User Experience Design Process

In dit process gaat onze user-experience expert samen met u het optimale design van uw webpagina/applicatie uitwerken. Zo leggen we vast hoe het eindresultaat er uit zal zien en wat de functionaliteit zal zijn. Dit process bevat meerdere stappen waarbij feedback van de gebruiker essentieel is.

1. Verkennend gesprek

Tijdens de eerste kennismaking gaan we samen opzoek naar wat uw verwachtingen zijn en wat u graag zou zien op het design.
Dit doen we door samen uw ideeën te overlopen om in kaart te brengen wat belangrijk is voor u en uw eindgebruikers.

Heeft u nog geen idee? Geen enkel probleem, dan brainstormen we samen om tot goede ideeën te komen waaruit u kan kiezen.

2. Persona's & Moodboards

Een persona is een gedetailleerde beschrijving van uw (fictieve) ideale gebruiker. Het is natuurlijk mogelijk dat het platform door verschillende doelgroepen gebruikt zal worden. In dat geval wordt er een persona per doelgroep opgesteld. Een designer maakt gebruik van persona’s om de gebruiker beter te leren kennen.
Het moodboard wordt gebruikt om de stijl van de applicatie te bepalen. Hier gaan we kijken naar aspecten zoals huisstijl, kleuren, lettertypes, pictogrammen en foto’s.

3. Wireframes

Een wireframe is een eenvoudige visuele weergave van de functionaliteit van een webpagina of app-interface. In dit stadium wordt er gewerkt aan de ruwe en functionele lay-out van de applicatie. Zo wordt bepaald wat de nodige attributen zijn en waar deze geplaatst zullen worden. Het wireframe mist stijl, kleur of afbeeldingen, omdat de focus ligt op functionaliteit en positionering van de inhoud. Het maken van wireframes is een essentiële stap in het ontwerpproces van een prototype.

4. Medium-Fidelity

Nadat de wireframes afgewerkt zijn, moeten deze schetsen omgezet worden naar het prototype. Om deze grote stap te overbruggen, wordt er gebruik gemaakt van een medium-fidelity prototype. Deze tussenstap zorgt ervoor dat detail aanpassingen efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

5. Design-Prototype

We zijn aangekomen bij de laatste stap voor aflevering. In deze fase maken we het prototype interactief en voegen we de finale kleuren toe. Nu het design gefinaliseerd is, zal u een eerste ervaring hebben met de werking van de applicatie.

6. Oplevering

Nu het design proces helemaal afgerond is, krijgt u het finale design in PDF formaat afgeleverd. We kijken er alvast naar uit om ons design in werking te zien treden. Indien gewenst maken wij de styling template die u op uw website plug-and-play kan gebruiken!

Contact

Ons Adres

Zilverberklaan 80, 2820 Rijmenam, België

Facturatie

BE0779540203